Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επιχερηματικότητα - μια λέξη που αρκεί...


Ένα παρήγορο μήνυμα - την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι υπουργοί υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια το τέλμα των εργασιακών σχέσεων στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα σαν ένα είδος «ιερής αγελάδας», το Ινστιτούτο Νεολαίας, ένα ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από την κα Άννα Διαμαντοπούλου, διοργάνωσε μια εκδήλωση για την απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και την καλλιέργεια της επιχειρηματικής κουλτούρας στις νέες ηλικίες.

[Το υλικό της εκδήλωσης στην διεύθυνση: http://www.epixeirw.com/]

Η εκδήλωση αλλά και ο προσανατολισμός της έχει και ένα χρήσιμο συμβολισμό μία ημέρα μετά την τήρηση (και φέτος) του εθίμου της πορείας στην Αμερικανική Πρεσβεία.
Στην ίδια κατεύθυνση «δουλεύει» και η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών με την επωνυμία "One Hundred Start Ups" , σκοπός της οποίας είναι να συντονίσει ελληνικά Start-Ups που έχουν επιχειρηματικά σχέδια ώριμα να δεχτούν χρηματοδότηση από εταιρείες Venture Capital ή Angel Investors. Η ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία ΕΣΥΝΕ χθες στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ έδειξε ότι η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα της Περιφέρειας μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη στον κρίσιμο τομέα της Ανάπτυξης.

[Το υλικό της ημερίδας στην διεύθυνση:http://www.onehundredstartups.com/ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου